Eerst woonde ze dakloos op straat in Den Haag, drie jaar later heeft ze werk en een eigen woning in Gouderak. Laura werd met haar vriend verplaatst naar de gemeente Krimpenerwaard, door de gemeente Den Haag. Daar kreeg ze de kans om weer terug in de maatschappij terecht te komen. Ze vindt dat de werkwijze van Den Haag geen slechte is: ‘Ik wist dat als ik eenmaal een huis zou hebben, de rest vanzelf weer zou komen.’

De ophef was groot een aantal weken geleden, toen duidelijk werd dat de gemeente Den Haag met regelmaat daklozen verplaatst naar andere gemeenten. De gemeente vergoedt, als de daklozen een huis krijgen, ook de verhuiskosten. Haagse gemeenteraadsleden vonden het niet kunnen, terwijl Laura juist vindt dat zij enorm veel profijt heeft gehad van de manier waarop de stad het heeft opgelost.

‘We kregen in Den Haag te horen dat het wel vijftien jaar kon duren voordat we een woning konden krijgen. Dat gingen we niet doen, dan zou mijn leven vijftien jaar lang stil staan. Want het is moeilijk om vanuit de daklozenopvang een baan te vinden’, legt Laura uit. Ze ging daarom zelf op zoek naar een gemeente waar de wachtlijst voor een sociale huurwoning minder lang is.

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest.nl:

Dakloze Laura maakt nieuwe start in andere gemeente: 'Anders 15 jaar wachten op woning'

Bij de foto: Laura was een zeer actieve vrijwilliger bij het Straat Consulaat maar heeft dus nu gelukkig haar weg gevonden in een nieuw huis en werk!

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!