Meneer N. is 75 jaar en leeft (op een kort verblijf in een voorziening na) al ruim 13 jaar op straat. Hij heeft naar eigen zeggen oog voor detail en kan dingen goed op waarde schatten. Hij is dan ook de hele dag bezig om van alles te verzamelen, wat hem uiteindelijk goud geld zal opleveren. Omdat meneer op leeftijd is, spreken we af dat hij zich laat inschrijven, een zorgverzekering afsluit, een ID kaart aanvraagt en we vragen opnieuw zijn AOW aan.

Drie weken nadat we alles hebben geregeld, krijgt meneer N. een duw als hij naar een fiets staat te kijken. Hij valt erg ongelukkig en breekt zijn heup. Hij wordt op woensdag naar het ziekenhuis gebracht, waar hij naar zijn idee niet lang hoeft te blijven. hij heeft immers nog een hoop te doen.

Meneer wordt donderdag geopereerd, zit op vrijdag met een hoop praatjes rechtop in zijn bed, loopt op zaterdag achter zijn rolstoel door de gang, wordt op zondag betrapt met een sigaretje op het toilet en neemt op dinsdag de trap naar de beneden om stiekem een blowtje te roken. De zusters keuren zijn gedrag zeker niet goed, maar geven toe dat ze nog nooit gezien hebben dat iemand zo snel herstelt na een heupoperatie.

Gelukkig kon meneer dankzij de verzekering goed geholpen worden in het ziekenhuis en revalideren in een verpleeghuis waar zijn rust begint te vinden en binnenkort zal hij zijn intrek nemen in een aanleunwoning.