21 april 2021 werd door de vrijwilligers van het Straat Consulaat de zwerfsteen 2.0 uitgereikt aan Gemeenteraadslid van de Partij van de Dieren Robin Smit. Doel van de zwerfsteen is om deze een week lang overal mee naar toe te nemen om zo een beeld te krijgen hoe zwaar de last is die een dakloze (jongere) elke dag met zich meedraagt en deze last niet even naast zich kan neerleggen. Het principe van de zwerfsteen is in het leven geroepen door de Achterban jongeren van het Straat Consulaat.

Robin Smit van de PvdD heeft deze zwerfsteen bijna een maand bij zich gedragen mede door het reces van de gemeenteraad. In deze maand heeft hij de zwerfsteen meegenomen in zijn dagelijkse routine en geeft aan dat hij deze ‘last’ toch wel als pittig heeft ervaren en heeft hem aan het denken heeft gezet. Op Instagram hield hij ons op de hoogte van zijn dagelijkse gang.

Op 21 mei 2021 heeft hij de zwerfsteen doorgegeven aan gemeenteraadslid Judith Klokkenburg van de ChristenUnie. Wij zijn heel benieuwd hoe zij het meeslepen van de zwerfsteen zal ervaren en waar hij allemaal gaat opduiken.