Op 8 maart, internationale vrouwendag, organiseert Straat Consulaat alweer voor de achtste keer een Vrouwen verwendag waar dakloze vrouwen zich een hele dag kunnen laten verwennen door tientallen vrijwilligers. Om iedere vrouw na afloop een verwenpakket mee te geven is er een oproep gedaan voor toiletspullen. Vrouwen doken massaal de badkamer in en de opbrengst is groter dan ooit.

Hier kunnen we heel veel vrouwen in een kwetsbare positie heel blij mee maken!  Kappers, pedicuren, visagisten, manicuren, reiki behandelingen, creatieve workshops, cateraars en kleding van Pakkie Deftig van de Kesslerstichting dragen er allemaal toe bij dat de dames heerlijk verzorgd het pand verlaten. Aan het eind van de dag worden goodiebags uitgedeeld, goed gevuld met  spullen uit honderden badkamers. Met ruim 80 vrijwilligers worden op deze dag ruim 80 vrouwen van top tot teen verwend. En waar we erg trots op zijn, het zijn vooral ook veel vrouwelijke ondernemers die meewerken aan deze succesvolle dag. Niet uit liefdadigheid maar uit solidariteit onder vrouwen. Vrouwen die weten hoe fijn het is om aandacht te besteden aan jezelf en die dat gunnen aan anderen. Alle vrijwilligers ontzettend bedankt. Wat een mooie sfeer; het was weer hartverwarmend!

Dit jaar was de vrouwen verwendag genomineerd voor de Kartiniprijs, waar wij natuurlijk vreselijk trots op zijn. De prijs ging naar de Schilderswijk Moeders, een ander prachtig project in Den Haag. Vol trots namen wij de oorkonde, een prachtige bos bloemen en het mooie juryrapport mee naar Parkstraat.