• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Als we willen dat dakloosheid in 2030 niet meer bestaat, moet de focus in beleid en interventies op het voorkomen van dakloosheid komen te liggen. Het is beter én goedkoper om te voorkomen dat mensen dakloos worden, dan dat we pleisters plakken in de vorm van zorg, opvang en andere niet effectieve, vaak onmenselijke maatregelen. Kennis en overeenstemming over het begrip preventie en bijbehorende maatregelen is daarbij cruciaal.

Er zijn verschillende soorten preventiemaatregelen die op verschillende momenten en voor verschillende doelgroepen ingezet kunnen worden. In het bijgevoegde PDF document lees je meer over dit preventiemodel, de verschillende soorten interventies, voorbeelden en wat er nodig is om dakloosheid te voorkomen.

Geschreven door Pleun Usman. In een volgende publicatie gaan we dieper in op onder andere upstream preventie en de kansen die daar liggen.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën over preventie? Neem dan contact op met Pleun Usman pleun@straatconsulaat.nl of via 06-42229124.

PDF document: Het Raamwerk Preventie

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!