Wat kunt u verwachten?
We nodigen u van harte uit voor de opening van de expositie ‘Outsider Art kosmische ontmoetingen’. Deze tentoonstelling toont het werk van Paul Dekker (1952-2014) en van de kunstenaars van Reakt atelier Anders Bekeken en vindt plaats in het kader van de Week van de Psychiatrie.

De tentoonstelling wordt om 17.15 uur geopend door Richard Prins, directeur van Reakt. Daarna houdt Johan den Dulk, manager van Anders Bekeken, een toespraak over Outsider Art.

Wanneer: maandag 25 maart 2019, 17.00-18.00 uur

Over Paul Dekker
Paul Dekker (1952-2014) werkte als kunstenaar bij Anders Bekeken, het kunstproject van Reakt. Hij maakte kleurrijke schilderijen die verwijzen naar kosmos, spiritualiteit en materie. De kunstenaars van de ateliers van Anders Bekeken zijn uitgenodigd zich te laten inspireren door het werk van Paul Dekker en het resultaat is te zien in deze tentoonstelling.

Exposerende kunstenaars Anders Bekeken
Michelle Berendal, Bart Berkhout, Aryen Bhagirath, Jan Willem Bregman, Marijke Butter, Marrit Coster, Corine Dekker, Annemiek Eekhout-Petrusma, Kim van Herwynen, Ilse Kamst, Carla Hien, Louise van de Kop, Coby Kroone-Heisterkamp, Patricia Mengerink, Olivier, Edson, Riet van Ravestein, Anita Rollman, Renske Ruiter, Sidon, Hieronique Wentink, Dave Woltering.

De Paul Dekker Foundation die na het overlijden van Paul Dekker is opgericht, heeft zich ten doel gesteld om het werk van kunstenaars met psychische problemen onder de aandacht van velen te brengen. Het Atrium in het stadhuis van Den Haag is daar een uitgelezen plek voor. De opening op 25 maart valt samen met de start van de Week van de Psychiatrie.

Meer informatie over de tentoonstelling en kunstenaars? Ga naar https://www.reakt.nl/andersbekeken