Wat een leuke ontmoeting hadden we een paar weken terug in de koffiebar met Jeffrey en zijn vrouw, eigenaren van de vechtsportschool Martial Arts Center. Ze liepen toevallig bij onze koffiebar binnen en waren super enthousiast over Straat Consulaat en Straat Bakkie. Straat Bakkie is onze koffiebar aan de Torenstraat. Hier werken mensen die ervaring hebben met dakloosheid en zich met veel plezier als vrijwilliger inzetten en lekkere bakkies koffie serveren. Mensen die het niet kunnen betalen krijgen hun koffie gratis en mensen die het wel kunnen betalen kopen een extra kopje koffie. Uitgestelde koffie noemen we dat en kent zijn roots in Napels als Café Sospesso.

Met het bakkie gratis pleur creëert Straat Consulaat ruimte om in gesprek te gaan met mensen die vaak huiverig staan tegenover hulp en waarbij het wat langer kan duren om vertrouwen te winnen. En het is natuurlijk gewoon heel gezellig in onze koffiebar!

Jeffrey zag het helemaal zitten en bedacht een tof initiatief: ‘Bij ons in de sportschool is de koffie gratis maar er komen veel mensen die echt wel een bakkie aan dakloze mensen kunnen doneren!’ Zo gezegd zo gedaan. De QR code en de informatie over dakloosheid in Den Haag en Straat Consulaat ligt nu bij zijn sportschool op de balie. Voor ons is het heel fijn om elke dag te zien dat er bakkies worden gedoneerd, die we vervolgens kunnen uitschenken aan onze bezoekers. Als klap op de vuurpijl mogen onze vrijwilligers gratis bij hem komen trainen!

Om dakloosheid op te kunnen lossen in Den Haag hebben we iedereen nodig! Laat het ons weten als je aan wil sluiten op dit initiatief of andere goede ideeën hebt. Lees hier meer over Straat Bakkie.

 

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!