De afgelopen periode hebben we, in navolging van de Delagoastraat, een verbetertafel georganiseerd op de 24-uurs opvang aan de Schenkweg. De verbetertafel is een laagdrempelige tool om het gesprek op gang te brengen tussen bewoners en de opvangvoorziening, met als doel zaken daadwerkelijk te verbeteren. Het proces bestaat uit vier sessies waarin we signalen ophalen, een communicatietraining opzetten, punten daadwerkelijk overbrengen aan iemand met beslissingsbevoegdheid en de uiteindelijke uitslag bespreken.

Vorige week hebben de bewoners besloten dat KesslerPerspektief de verbetersticker verdient, al is er nog wel werk aan de winkel. Hierover worden we maandelijks geüpdatet.

Verbeterpunten
Het viel op dat de bewoners van de Schenkweg over het algemeen tevreden zijn. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering:

  • Kookmogelijkheden: Bewoners mogen zelf koken. Dat gebeurt meer bij de vrouwen dan bij mannen. Dat zou eraan kunnen liggen dat er geen werkende pannen zijn op de mannenafdeling. Een nieuwe pannenset is onderweg. Bij zowel de mannen- als vrouwenafdeling bleek keukengerei te missen; extra spullen voor de keuken zijn besteld.
  • Rookvoorzieningen: Hoewel er twee asbakken op het balkon staan hebben we een peukenprobleem op het balkon bij de mannen. De peukenpaal zit altijd vol en er is geen sleutel. Asbakken worden niet geleegd. Ook is er een wens voor een groen dak. Inmiddels zijn peukenpalen besteld. Binnenkort komen vrijwilligers van Randstad het dak opruimen en bloembakken plaatsen.
  • Faciliteiten: Haakjes in de badkamers voor handdoeken zijn inmiddels geplaatst. Er wordt ook gekeken naar sensoren voor licht en water, dimmers en het verbeteren van de watertemperatuur. Klokken met nachtverlichting zijn besteld.
  • Doorstroming: Er is onduidelijkheid over de wachtlijsten voor vervolgplekken en omklapwoningen. Sommige bewoners verblijven twee jaar op deze locatie terwijl anderen eerder doorstromen. Dit probleem is besproken met Staedion en zal verder worden opgepakt door de directeur van KesslerPerspektief en Staedion.

Zowel de bewoners als het management van KesslerPerspektief hebben de verbetertafel als waardevol ervaren. De verbetertafel heeft als doel de kwaliteit van de opvang te verbeteren door te luisteren naar de bewoners zelf. Het feit dat KesslerPerspektief hier open voor staat en het serieus oppakt, is een compliment waard. We komen graag volgend jaar terug!

 

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!