Peter Bos
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Wie door de Passage loopt, denkt niet snel aan leegstand. Het winkelgebied in het centrum van de stad wordt overdag goed bezocht en alle winkels zijn rijk gevuld. Maar de plinten op straatniveau verhullen een leegte daarboven. ‘Vroeger woonden ondernemers boven hun winkels, maar nu staan die woningen veelal leeg’, vertelt Peter Bos, belangenbehartiger bij Straat Consulaat.

Honderden panden in de Haagse binnenstad en daarbuiten staan soms al jaren leeg. Het straat Consulaat, dat opkomt voor dak- en thuislozen in de stad, wil met een Leegstandsloop de aandacht vestigen op dit ongebruikte vastgoed. Soms duidelijk zichtbaar, soms verborgen boven drukke winkelstraten.

‘Het is een soort excursie door de binnenstad om allerlei vormen van leegstand te laten zien’, zegt Bos. ‘Dat doen we vandaag met een groepje van dertig à veertig mensen. Met een wandeling van een uur laten we ongeveer 25 leegstaande panden in stad de stad zien.’

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

 

Straat Consulaat vraagt aandacht voor vele leegstaande panden in Den Haag: 'Te veel mensen dakloos'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!