De Rabo Bank had het standbeeld van Haagse Harry, met toestemming van de gemeente gebruikt voor commerciële doeleinden. ,,En dat is verboden’’, zegt Bral. ,,Dat wilde Marnix Rueb niet en daar moet iedereen zich aan houden.

Rabobank Den Haag is bezig alle reclame-uitingen met daarop het beeld van Haagse Harry terug te trekken, daarbij zal de bank €2.000 euro overmaken aan het Straat Consulaat voor dak- en thuislozen in Den Haag. Dat is overeengekomen met de nabestaanden van Marnix Rueb, geestelijk vader van het Haagse icoon.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Het Straat Consulaat vroeg om aandacht bij Haagse Harrie voor een warmere winterregeling.

Het Straat Consulaat ontvangt de donatie met open armen en zal zorg dragen dat het geld in de vorm van tenten en slaapzakken terecht komt bij de daklozen in onze stad.

Het Haagse Harry beeld speelde voor het Straat Consulaat eerder dit jaar een belangrijke rol, toen wij aandacht vroegen voor een warmere winterregeling. Helaas is de permanente winterregeling er niet doorheen gekomen. Heel bijzonder dat Haagse Harry er nu indirect voor zorgt dat de mensen die de nacht buiten moeten door brengen een slaapzak of een tentje kunnen krijgen.

Lees hier het volledige artikel in het AD