De omgeving rond Den Haag Centraal en de Koekamp ziet een toenemend aantal daklozen, wat invloed heeft op het gebied. Het Straat Consulaat, in samenwerking met de gemeente en lokale ondernemers, analyseert de identiteit van deze individuen en brainstormt over mogelijke oplossingen. Daklozen zorgen voor verstoringen bij het station en de Koekamp, wat resulteerde in de verplaatsing van zitbanken achter ov-chipkaartpoortjes.

Winkeliers ondervonden hinder en diefstal. Toch zijn daklozen niet continu een bron van ongemak voor alledaagse bezoekers. De stijging van het aantal daklozen in Den Haag is het gevolg van een gebrek aan betaalbare huisvesting, vooral onder jongeren en Oost-Europese arbeidsmigranten die hun onderkomen verliezen door baanverlies. Het Straat Consulaat biedt ondersteuning en de Haagse Soepbus deelt voedsel uit aan daklozen.

De gemeente ontwikkelt ‘Den Haag geeft thuis’, een initiatief om dakloosheid te vermijden en zelfstandig wonen aan te moedigen, met inzichten van Peter Bos van het Straat Consulaat. Het plan omvat financiële steun en extra woonruimte, maar wacht op goedkeuring van de gemeenteraad. Uiteindelijk is de uitvoering cruciaal. Bos legt de nadruk op het feit dat veel daklozen niet op straat leven, maar onzichtbaar onderdak vinden bij bekenden.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Steeds meer tentjes en slaapzakken rond Den Haag Centraal: wie zijn deze dakloze mensen?

Beeld: Peter Bos belangenbehartiger Straat Consulaat bij de Koekamp in Den Haag.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!