Doe mee aan de mars tegen dakloosheid op Wereld Dakloze Mensen Dag!

Op Wereld Dakloze Mensen Dag (10 oktober 2023) organiseert het Straat Consulaat in samenwerking met SamenThuis2030 een mars. Doe je mee?

Dakloosheid uitbannen doen we samen

Samen met partnerorganisaties en gesteund door SamenThuis2030 voeren we daarom actie in verschillende steden in Nederland. Wij hopen op jouw deelname en betrokkenheid (evenals die van jouw organisatie) tijdens dit belangrijke evenement. Hieronder vind je meer informatie over de dag zelf en ons gezamenlijke doel.

‘Tiende van de Tiende van de Tiende’

Tien oktober staat sinds 2010 wereldwijd in het teken van de onacceptabele situatie waarin dak- en thuisloze mensen verkeren. Zolang dakloosheid bestaat, blijft actievoeren op Wereld Dakloze Mensen Dag keihard nodig. Deze dag is bedoeld om de problemen rond dakloosheid en het gebrek aan betaalbare huisvesting onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen we maatschappelijke en politieke betrokkenheid stimuleren, die essentieel is voor de aanpak van dakloosheid in Nederland.

Samenwerking op Wereld Dakloze Mensen Dag in Nederland

Ons nationale doel: nul dakloze mensen in 2030. Op Wereld Dakloze Mensen Dag 2023 benadrukken we dat dakloosheid allereerst een woonprobleem is. Met de landelijke verkiezingen voor de deur is het cruciaal dat de lokale aanpak van dakloosheid wordt voortgezet. Op 10 oktober roepen we gemeentelijke autoriteiten op om de noodzakelijke maatregelen te nemen om dakloosheid lokaal effectief te bestrijden. Het idee is om in elke stad in gesprek te gaan met bestuurders.

10 oktober in Den Haag

Dakloosheid is een woonprobleem! Hier in Den Haag ligt de focus op wonen, en de aanhoudende noodzaak om te zorgen voor voldoende passende, betaalbare huisvesting voor dak- en thuisloze mensen. We willen meer bewustzijn creëren over de situatie van dakloze mensen in de stad en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen in het voorkomen en bestrijden van dakloosheid.

Praktische details

Locatie: Straat Consulaat, Torenstraat 35A
Verzameltijd: 14:30 uur
Lunch: 15.00 tot 16.00 uur (voor alle deelnemers)
Start Mars: om 16.00 uur lopen we in een mars richting het Spui, waar we van 17.00 tot 18.00 uur met de deur in huis vallen.

Wij willen graag dat jij meedoet. Meld je hier alvast aan als je met ons wilt meelopen in de Mars.

Meer informatie volgt.

Meer weten?

Sanne van Meggelen coördineert dit evenement en is contactpersoon. Bel/mail haar in geval van vragen. 06-48032844/sanne@straatconsulaat.nl. Website Straat Consulaat en SamenThuis2030.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!