• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Op 22 november vinden de nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Met spijt moeten we constateren dat eerdere regeringen er niet in geslaagd zijn om het probleem van dakloosheid effectief aan te pakken. Nu nemen we het initiatief om te verzekeren dat de aanpak van dakloosheid een prominente plek krijgt in zo veel mogelijk partijprogramma’s. 

Daarom hebben we de afgelopen week een brief verstuurd aan de verschillende verkiezingsprogrammacommissies. In deze brief benadrukken we de dringende noodzaak om dakloosheid aan te pakken, namens een brede vertegenwoordiging van onafhankelijke belangenorganisaties die zich inzetten voor daken thuisloze mensen in Nederland. 

De situatie is namelijk zeer ernstig. Er is een zorgwekkende stijging in het aantal mensen dat dreigt daken thuisloos te worden. Eind 2022 waren er alarmerende berichten in de media over een schokkende toename van 50 procent(!) in het aantal dakloze jongeren tussen de 18 en 22 jaar. Uit eerste hand kennen wij opgeteld duizenden verhalen en persoonlijke drama’s die schuilgaan achter deze cijfers en trends.

In onze brief aan de verkiezingsprogrammacommissies bieden we diverse aanbevelingen die een structurele verbetering kunnen bewerkstelligen, in het verlengde of ter versterking van het Nationaal Actieplan Dakloosheid. Deze aanbevelingen zijn gericht op het blijvend voorkomen van dakloosheid in Nederland en het drastisch en structureel terugdringen van het huidige aantal dakloze mensen. 

Lees onze brief en aanbevelingen hier of via onderstaande button

Gezamenlijke inbreng Tweede Kamerverkiezingen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto Kim van de Wetering.