Dakloosheid is een stille mensenrechtencrisis in Nederland. Duizenden jongeren zijn dak- of thuisloos en dat aantal blijft groeien. Geen thuis betekent geen basis om een leven op te bouwen en te dromen over de toekomst. Er is een radicale omslag nodig om dakloosheid onder jongeren te voorkomen, drastisch te verminderen of – liever nog – volledig uit te bannen! Want iedereen heeft recht op een (t)huis.

UITNODIGING

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Graag nodigt coalitie SamenThuis2030 je uit voor de Sleep out! om samen aandacht te vragen voor het toenemend aantal dakloze jongeren in Nederland.

Maandag 10 oktober op De Koekamp in Den Haag

17:00 uur: inloop met koffie, thee en warme chocomelk
19:00 uur: samen eten
19:30 uur: start officiële avondprogramma
22:00 uur: start nachtprogramma
8:00 uur: (de volgende dag) einde manifestatie

Programma. Tijdens deze Sleep out! doen we een dringende oproep aan politici om dakloosheid onder jongeren te beëindigen. We zullen een manifest aanbieden met oplossingen waarmee zij direct aan de slag kunnen. Tijdens het avondprogramma laten we jongeren, politici en belangenbehartigers aan het woord. Ook zijn er optredens van jongeren die door middel van spoken word en zang hun verhaal vertellen. Tijdens het nachtprogramma gaan mensen met ervaringskennis, belangenbehartigers, hulpverleners, politici en mensen met een hart voor het thema jongerendakloosheid, met elkaar in gesprek over dilemma’s en oplossingen.

Overnachten? Iedereen is van harte welkom om samen met ons op De Koekamp te blijven overnachten – dit is voor 1 nacht toegestaan* -, neem hiervoor je eigen tent, slaapzak, shelterbag of andere slaapuitrusting mee. Leuk als je erbij bent!

Aanmelden. Dit is niet verplicht, maar wel fijn en kan hier.

Over coalitie SamenThuis2030. SamenThuis2030 is een landelijke coalitie van mensen met ervaringskennis en belangenorganisaties die van onderop samenwerken om het beleid van dakloosheid in Nederland radicaal te veranderen. Coalitie SamenThuis2030 bestaat uit Jongerenpanel de Derde Kamer, Basisberaad (Rotterdam), Don Bosco Straatvisie (Amsterdam) KernKracht (Midden-Holland), Don Bosco U2BHeard (Utrecht) Housing First Nederland Straat Consulaat (Den Haag), en wordt ondersteund door Kansfonds.

Vragen? Neem contact op met Joy Falkena: joy@straatconsulaat.nl.

*De Manifestatie is aangemeld tot de volgende ochtend 8.00uur, het is daarom toegestaan om te blijven overnachten.

Uitnodiging in PDF vorm