De manager, de medewerkers en de jongeren bij Vast en Verder meiden opvang hebben afgelopen weken flink hun best gedaan voor de verbetersticker en het resultaat mag er zijn. De meiden zitten nog geen jaar in het nieuwe pand, wat een mooie aanleiding gaf om ze te vragen wat ze er van vonden.

Met het nieuwe pand is de opvang er enorm op vooruit gegaan en dit was tijdens de verbetertafel goed te merken. Zo werd er al vers gekookt, liggen de meiden op een slaapzaal van 3 personen met eigen douche en toilet en is de huiskamer gezellig ingericht.

Met de crisismeiden en de meiden van de KTC kwamen we toch tot enkele verbeterpunten:

  • Vanaf nu wordt er maandelijks besproken of iemand kan doorstromen naar de volgende fase;
  • Jongeren die verblijven in de crisisopvang mogen van de gemeente meepraten over een goed alternatief voor dagbesteding. Wellicht een uitbreiding op het bestaande “weekend project”;
  • Er worden een aantal basis dingen aangeschaft voor in de keuken zoals: taartvorm, deegroller en mixer;
  • Er is een fruitgroepje gevormd die samen met de begeleiding zorgt voor vers fruit. Daarnaast is er een blender aangeschaft, zodat er ook smoothies gemaakt kunnen worden;
  • Er wordt een formulier gemaakt hoe je het eigen dossier kan opvragen. Dit formulier is uiterlijk eind oktober klaar om uit te delen.

We zijn heel blij met het resultaat van de verbetertafel, maar vooral zijn we blij dat het heeft bijgedragen aan het verbeteren van de medezeggenschap.


Over Vast en Verder
Woon Trainingsprogramma voor dak- en thuisloze jongeren

Vast en Verder richt zich op jongeren van 16 tot 25 jaar die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In een tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en de aanpak van hun schulden. Vast en Verder is een erkend penitentiair programma.

Lees hier meer op de website van het Leger des heils: 
https://www.legerdesheils.nl/vast-verder