Donderdag 12 juli 2012 was het eindelijk zover !!!! De eerste 50 kluizen voor daklozen werden beschikbaar gesteld. De initiatiefnemer  van het project was  De Achterban die een uniek concept neerzette met een echt laagdrempelig project . Het gebruik van de kluizen is instellingsonafhankelijk zodat iedere dakloze die een plekje wil om zijn of haar spulletjes veilig en droog op te bergen hier gebruik van kan maken.  De privacy van de gebruiker is volledig gewaarborgd,  het is echt een eigen plekje voor de dakloze. Een klein nieuw beginnetje van eigen verantwoordelijkheid en rechten.De Achterbanners hebben dan ook veel energie gestoken aan het opstellen van het gebruikersprotocol en het verdelen van de taken en verantwoordingen tussen de uitvoerende partijen.

Het succes van het project kondigde zich al tevoren aan: al voor de officiële opening was er een wachtlijst voor de kluisjes. Onder overweldigende media-aandacht werd de opening verricht door de wethouder van Pijnacker- Nootdorp. Dhr Bert van Alphen. Hij was wethouder in Den Haag  tijdens het succesvolle plan van aanpak Den Haag Onder Dak 1. We zijn hem nog zeer erkentelijk voor wat hij voor ons betekend heeft en waren zeer blij met zijn medewerking. Het Straatpastoraat droeg haar steentje bij door op de openingsdag te zorgen voor broodjes en drankjes en artiesten van Fields of Wonder traden belangeloos op.

Dankzij het kluisjesproject hebben niet alleen 50 daklozen een eigen plekje maar ook zijn 2 daklozen ingestroomd in een gecombineerd werkproject (beheer kluizen en locatie) van Brijder en Reakt en is 1 Achterbanner ingestroomd in het werkproject voor de administratie van het project.  Een nuttig ervaringstraject voor 3 Achterbanners.

Al met kijken wij terug op een zeer geslaagde opening van het project en maken wij plannen voor het vervolg. Graag willen we er nog wel even op wijzen dat er dringend behoefte is aan uitbreiding van het aantal kluizen. De nieuwe locatie is al toegezegd nu de centjes nog. Sponsors  zijn dan ook van harte welkom !!!!

 

DSC01496

Opening van het kluizenproject door de wethouder van Pijnacker- Nootdorp, dhr Bert van Alphen

 

DSC01510

Het team van het Kluizen project