Het Straat Consulaat heeft de afgelopen weken weer een drietal workshops georganiseerd voor onze cliëntondersteuners.

De eerste workshop was op 9 januari 2019. Gastdocent was Elly Burgering van het Straat Consulaat. Zij vertelde over het ontstaan van het Straat Consulaat, de missie en de visie en we bespraken het hoe en waarom van cliëntondersteuning. Een leuke workshop die door de groep als heel positief is ervaren.

De tweede workshop ging over gesprekstechnieken, met name over doorvragen. Gast docent was Joy Falkena van het Straat Consulaat. Met een aantal interessante casussen is het belang van doorvragen uitgebreid aan de orde gekomen. In het dagelijks werk is het heel belangrijk om de vraag achter de vraag van onze bezoekers te horen te krijgen. Wederom een zeer boeiende workshop waar iedereen enthousiast aan heeft deelgenomen.

De laatste in deze serie van drie workshops ging over de WMO en is gesproken over de verschillende rollen die je als ondersteuner kan hebben en hoe onze vrijwilligers ondersteuner geworden zijn. Kortom, veel inbreng van de deelnemers en een levendige discussie. Elke maand zal er een workshop plaatsvinden, die aansluit bij de praktijk van de vrijwilligers. Zo worden praktijkcasussen voorgelegd om te bespreken hoe men met de geboden vragen omgaat.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Heb je interesse om als vrijwillige onafhankelijke cliëntondersteuner aan de slag te gaan bij het Straat Consulaat maak dan een afspraak voor een kennismaking met Fabiola de Zeeuw 06-18417053 of Ron Staallekker 06-18417052.
Je bent van harte welkom!