Een anonieme donor heeft een geldbedrag aan De Achterban overgemaakt om tenten aan te schaffen voor mensen die noodgedwongen buiten slapen. Ook andere sympathisanten hebben gehoor gegeven aan onze oproep om kampermaterialen te leveren. De nachtopvang zit regelmatig vol en in een tent slapen is altijd nog meer humaan dan onder de blote hemel. Wat helaas nog niet is gevonden, is een stuk grond waar daklozen hun tenten legaal mogen opslaan. Zij riskeren helaas nu een boete van € 90 voor wildkamperen. Een flinke boete!

Bij het Passantenverblijf van de Kessler Stichting mogen mensen niet langer ongelimiteerd verblijven. Acht weken is het maximum, tenzij je bijvoorbeeld meewerkt aan een trajectplan. Er zijn ook altijd mensen die niet naar de nachtopvang kunnen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet tegen de drukte. Ze liggen met meerdere mensen op een zaal en krijgen te maken met allerlei ellende van anderen. Daar waar ze zelf eigenlijk gewoon genoeg aan hun eigen ellende hebben.

Daarom zijn het Straat Consulaat en De Achterban blij dat de Gemeente Den Haag in het plan Den Haag Onder Dak II kiest voor Housing First. Dit is een project waar iemand eerst een huis krijgt en er daarna wordt gekeken welke hulp de persoon wil. Zo wordt zorg gebouwd om de eerste levensbehoefte heen en wordt hulp afgestemd op de hulpvraag van een individu. Wij hopen dat dit op zeer korte termijn van start kan gaan. En tot die tijd bieden wij tenten. Wij hopen dat naast alle spullen die ons gevonden hebben, we nog een particulier vinden die een lap grond over heeft. Waar mensen legaal hun tent neer kunnen zetten, zodat de boete van 90 euro voor wildkamperen niet langer onrust hoeft te brengen. Buiten moeten slapen is al erg genoeg, maar ook nog opgejaagd voelen, is mensonterend.