In juni 2017 hebben tien deelnemers van het educatieproject de training “Weer terug naar school” Succesvol afgerond. Zij starten in september met hun MBO opleiding. In het najaar zal er nieuwe groep deelnemers starten.

Maandag 2 oktober start er in samenwerking met het ROC Mondriaan een nieuwe training “Weer terug naar school”. Het Educatieproject maakt het sinds 2014 mogelijk voor (ex) dak en thuislozen om weer naar school te gaan.

Tijdens deze training van tien weken krijgen de deelnemers les in rekenen, taal en beroepsoriëntatie. In deze tien weken oriënteren de deelnemers op de opleiding die goed bij hen past. De lessen worden gegeven bij het ROC Mondriaan. Na afronding ontvangen zij een certificaat en kunnen zij doorstromen naar een studie naar hun keuze. Zijn of haar hulpverlener helpt vervolgens bij het vinden van fondsen voor lesgeld en boekengeld. Met een MBO-diploma op zak kunnen de deelnemers hun droom op werk naar keuze waar maken.

Hulpverleners kunnen in de maand september nog nieuwe deelnemers opgeven voor een intakegesprek. Aanmelden kan bij Jeroen van Es: jeroen@straatconsulaat.nl


Reageren? Jeroen van Es op Facebook