Maandag 6 mei zijn de lessen van de ‘weer naar school’ training van het educatieproject weer van start gegaan. In deze tweede training van 2019 doen 14 leerlingen mee. De leerlingen hebben ervaring met dak-, of thuisloosheid en krijgen nu hun leven steeds meer op orde. De leerlingen hebben vaak een achterstand en lopen tegen problemen aan waardoor ze niet via de normale route naar het MBO- onderwijs kunnen. Zo is schuldhulpverlening en het hebben van een uitkering een obstakel om hier weer aan te beginnen.

De ‘weer naar school training’ is een eerste opstap om weer in het ritme te komen, te oriënteren welke studie bij hen past en hun kennis over rekenen en Nederlands op te halen. Half juli mogen zij hopelijk hun certificaat in ontvangst nemen waarna hun begeleiders hen ondersteunen bij fondswerving. Zo kunnen ze in september starten aan de gekozen opleiding.

De eerste les stond in het teken van kennismaken. Tevens was er een aantal groepsopdrachten en oefenden de leerlingen met spelling. De twijfel over de juiste spelling slaat snel toe als je het woord ‘cappuccino’ op verschillende wijze gespeld ziet staan.

In september start dit jaar nog een 3e training ‘terug naar school’. Aanmelden kan vanaf nu bij Jeroen van Es.