Donderdag 19 december 2019 vond voor de groep deelnemers van het educatieproject die meededen aan de training ‘terug naar school najaar 2019’ de certificaatuitreiking plaats. Vijf deelnemers mochten na 10 weken hard werken, hun certificaat in ontvangst nemen. In deze weken kregen ze onder andere rekenles, Nederlands en beroepsoriëntatie.

Voor sommige was het een uitdagende training waarbij veel geleerd is op gebied van Nederlands en rekenen en hebben de leerlingen nu een idee welke studie ze willen gaan kiezen. De leerlingen kunnen in februari of september een opleiding te starten zonder dat obstakels als uitkering, schulden of financiering in de weg staan. Ze hebben nu de mogelijkheid om een startkwalificatie te behalen. Elke deelnemer werd tijdens de uitreiking in het zonnetje gezet met een persoonlijke speech van de docenten van het ROC Mondriaan en de projectmedewerker. Van harte gefeliciteerd!

De nieuwe training gaat dinsdag 28 januari 2020 van start. Wil je meer informatie over de training en mogelijkheden of over aanmelding neem dan contact op met Jeroen van Es jeroen@straatconsulaat.nl

Foto: Straat Consulaat