In 2018 benaderde Linda het Straat Consulaat nadat ze van het Educatieproject had gehoord. Linda volgde de ’terug naar school’ training van het educatieproject bij het ROC Mondriaan. Ze behaalde het certificaat en meldde zich aan voor de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4.

Om deze opleiding te kunnen volgen heeft het Straat Consulaat samen met Linda een aantal fondsen aangeschreven zodat het voor haar financieel mogelijk werd om naar school te gaan. Hieronder schrijft ze haar bedankbrief aan het Max Cohen Fonds en de Christine stichting.

Beste fondsen,

In 2018 begon ik mijn opleiding bij het ROC Mondriaan, Maatschappelijke Zorg niveau 4 in Den Haag. Ik was toen erg onzeker en ook was ik bang dat ik de diploma nooit zal gaan halen. Ik heb toen net een traject in de verslavingskliniek afgerond. In die periode van mijn leven waren er maar weinig mensen die in mij geloofden. U had wel het vertrouwen in mij. Dat heeft u laten zien doormiddel van het financieren van mijn studie. Doordat ik deze kans kreeg, heb ik mijn kwaliteit van leven kunnen veranderen.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij een hulpinstantie. Ik heb inmiddels een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week, ik werk daar als trajectondersteuner. Omdat ik leren zo erg leuk vond, ben ik verder gaan studeren, naast mijn werk volg ik nu een studie Social Work op de Haagse Hooge School. Over vier jaar hoop ik hiermee aan de slag te kunnen bij de reclassering.

Ik wil u nogmaals heel erg bedanken, aub blijf doen wat jullie doen, jullie maken een verschil!!!

Liefs, Linda