Het zit erop, de tiende editie van de Vrouwenverwendag was een groot succes!
Graag willen we iedereen bedanken die zo vol enthousiasme verwenspullen heeft gebracht, verzameld, opgehaald, uitgezocht of gekocht. Het is echt ontroerend om te zien waar de spullen allemaal vandaan kwamen.

We waren dan ook erg blij met de ruimte die we kregen van Woodstock om alle spullen uit te zoeken. Bij de Haagsche Kopjes hingen er tasjes aan de deur omdat ze dicht waren en de medewerkers van het Straat Consulaat moesten met een polsstok het kantoor binnen omdat er vanuit heel Nederland dozen werden gestuurd of gebracht. Inzamelacties in Zoeterwoude en Noordwijk, brachten enorm veel spullen op. Maar ook alle inzamelacties bij bedrijven, politie, café, kinderen, vriendengroep en betrokken vrouwen die de badkamer door waren gelopen. De saamhorigheid onder vrouwen is sterk aanwezig als het gaat om de Vrouwenverwendag.

Tassen & Cadeaupaketten

We hebben dit jaar bijna 500 tassen kunnen maken en hadden nog dozen cadeaupakketten en monstertjes over. Op de Vrouwenverwendag deelden we bijna 100 verwenpakketten uit en werden de dames verwend met de ingezamelde spullen. Het restant van de tassen is rondgebracht door de vrouwen van de BBQueenies (blues op pumps) naar voedselbanken en opvang plekken waar vrouwen verblijven. De cadeaupakketten gingen naar SHOP (stichting hulp opvang prostituees).

De Vrouwenverwendag trok dit jaar bijna 90 bezoekers

vrouwenverwendag-2017-den-haag-straat-consulaat-kappers
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Als je haar maar goed zit!

De dag werd feestelijk geopend door Jeltje van Nieuwenhoven, met een duidelijk verhaal over de strijdbaarheid van vrouwen, “niet oordelen maar elkaar zien” was de boodschap. Er waren pedicuren, manicuren, visagisten, masseurs, reiki behandelaars, Pakkie Deftig (van de Kessler Stichting, voor kleding), gastvrouwen, dames voor de catering. Er was een Jembee workshop, een creahoek, restaurant Da Braccini verzorgde een heerlijke lunch en aan het einde van de dag hebben we met elkaar de heupen los gegooid bij de live muziek van de BBqueenies. Iedereen vertrok met een goed gevuld verwenpakket. Met de bijna 90 bezoekers en 70 vrijwilligers hadden we een flinke ruimte nodig en we waren dan ook erg blij dat het Buurthuis Boerenplein het gehele buurthuis beschikbaar stelde voor ons.

Er kan niet genoeg worden gepamperd!

De bezoekers vonden het heerlijk om de hele dag in de watten gelegd te worden en even niet aan hun problemen te hoeven denken. Ze kijken er van te voren al enorm naar uit. Een bezoeker riep “ik was vanmorgen al om 4 uur wakker, had er zoveel zin in”. Er ontstaan op deze dag goede gesprekken tussen de vrijwilligers en de bezoekers. We hopen dat er door de Vrouwenverwendag ertoe bijdraagt dat we elkaar in het dagelijks leven ook zien.

Wij gaan op voor de elfde editie, we hopen jullie ook!
Team Vrouwenverwendag
Joy Falkena en Barbera Sterk
www.straatconsulaat.nl