Donderdag 21 september wordt Koken in het Groot/Cooking for Crowds aangeboden aan de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Elke week maakt een ploeg vrijwilligers van het Straatpastoraat een driegangenmaaltijd klaar voor 120 daklozen in de keuken van de Vincentius’ Hof bij het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag. Een internationaal gezelschap kookt gezond en vers, zoals je dat thuis zou doen.

Omdat zij hun ervaring wilden delen, besloten vrijwilligers Carolyn Wiersum en Mariët Herlé om een aantal beproefde recepten te bundelen. Het resultaat is een kleurig kookboek in het Nederlands en Engels met veertig recepten voor driegangenmaaltijden voor honderd, vijftig of dertig mensen, steeds ook met een vegetarische variant.

Met dit boek vestigt de Stichting Straatpastoraat Den Haag tevens de aandacht op het werk dat deze kleine organisatie al bijna vijftien jaar in Den Haag doet. Twee pastores werken letterlijk op straat waar zij geestelijke en praktische bijstand verlenen aan alle Haagse daklozen.

Het boek is een uitgave van Dato en kost €25,00, waarvan €2,50 ten goede komt aan het werk van het Straatpastoraat.

Wilt meer weten over de activiteiten van het Straatpastoraat in Den Haag? Neem dan een kijkje op de website www.straatpastoraatdenhaag.nl