In de week van 6 – 14 juli 2022 presenteert het Straat Consulaat de week van de eerlijke Beeldvorming. Een week vol activiteiten en presentaties waarin aandacht wordt gevraagd over de beeldvorming van dak- en thuisloze mensen. Hieronder volgt het programma van die week.

Woensdag 6 juli:
Vrijwilliger Gio opent met een spettende rap over zijn tijd dat hij verbleef in de nachtopvang.

Donderdag 7 juli:
De lancering van de foto’s ‘zo kan het ook!’
Wij zijn de onrealistische foto’s van mannen met lange witte baarden, omringd door spullen en blikjes bier in de media helemaal zat! We lanceren op deze dag realistische foto’s van mensen die dakloos zijn en hoe het leven erop straat uitziet dat zij noodgedwongen moeten doorbrengen.

Vrijdag 8 juli van 17.00 – 20.00 uur:
Gesprek en ‘down town stadstour’ met mensen die dakloos zijn of zijn geweest.
Ben je benieuwd hoe mensen in deze situatie zijn beland, wat zij doen om hieruit te komen en hoe de dag eruit ziet als je geen vaste woonplek hebben? Dan ben je van harte uitgenodigd om met de mensen in gesprek te gaan en daarna te genieten van een stadswandeling. Opgeven kan via joy@straatconsulaat.nl

Dinsdag 12 juli:
Challenge “zo wil je toch niet gezien worden?”
Je kent het wel, Er is een foto gemaakt waarop je in een situatie staat waarin je heel slecht voor de dag komt. Bijvoorbeeld als je net iets te diep in het glaasje kijkt tijdens een feestje (of de ochtend na het feestje). Een moment waarbij je niet wil dat dit wereldkundig wordt gemaakt, niet verschijnt op LinkedIn of in de krant. Toch laten we foto’s van het moment waarop daklozen mensen het meest kwetsbaarst zijn, viraal gaan. We nodigen jullie uit om jouw slechte foto in het daarvoor bestemde frame te zetten en op sociale media te plaatsen.

Woensdag 13 juli:
We komen eraan!
Deze dag trekken we erop uit om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Wil je graag met ons in gesprek, stuur een mailtje naar joy@straatconsulaat.nl wij komen graag bij jullie langs.

Donderdag 14 juli:
Spetterende afsluiting

De hele week houden we jullie op de hoogte op de website en onze Social media  zoals facebook, Twitter en Instagram.

Foto: Eveline van Egdom