tim 's jongers
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Foto: Peter van Beek.

Naast psychotherapeut is Paul Verhaeghe ook auteur en intensieve boekenblogger. Voor zijn blog las hij het nieuwe boek ‘Armoede uitgelegd aan mensen met geld’ van de Vlaams-Nederlandse opiniemaker Tim ’S Jongers. “Willen we armoede uit de wereld helpen, dan moeten we eerst de blik van mensen-met-geld op mensen-zonder-geld veranderen.”

De moeite waard
In mijn blog bespreek ik enkel boeken die ik de moeite waard vind. Zelfs met deze selectie zijn er altijd wel een paar die er met kop en schouders uitsteken en die ik op het einde van het jaar tot mijn persoonlijke top vijf reken.

‘De geschiedenis van de auteur wordt naadloos afgewisseld met een duidelijke en bruikbare maatschappijkritiek.’

Ik weet nu al dat het boek van Tim ’S Jongers tot dit groepje zal behoren. Zelden heb ik zo’n doorvlochten verhaal gelezen: de geschiedenis van de auteur wordt naadloos afgewisseld met een duidelijke en o zo bruikbare maatschappijkritiek.

Het boek opent met een ontwapenende directheid: “Hoi, ik ben Tim. Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet woedend ben.” Honderdveertig pagina’s verder begrijp je waarom, samen met de titel van het slothoofdstuk: “Waar blijft de tegenmacht?” Het onderwerp is actueel: de toename van armoede en de vraag waarom veel overheidsmaatregelen naast de kwestie zijn. Het boek handelt over Nederland, maar geldt evenzeer voor België.

Lees het volledige artikel op de website van sociaal.net:

Paul Verhaeghe over nieuw boek Tim ’S Jongers: ‘Een duidelijke en bruikbare maatschappijkritiek’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!