Op 25 mei organiseerde HVO-Querido samen met VWS, Valente, VNG en AEDES de ‘Parade tegen dakloosheid’. Tijdens deze parade deelden we onze kennis en ervaring over dakloosheid om naar duurzame oplossingen te zoeken rondom Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis. Gedreven door de ambitie dat in 2030 in Nederland iedereen een thuis heeft.

Ook vanuit ons jongerenpanel waren we aanwezig tijdens deze Parade om onze kennis en ervaringen met betrekking tot jongerenparticipatie te delen.

Reden voor bijeenkomst is het toenemende aantal dak- en thuislozen. “De schatting is dat er in Amsterdam 10.000 mensen dak- en thuisloos zijn”, verklaart Douwe van Riet, bestuursvoorzitter van HVO-Querido. “Dat zien onze mensen ook die in de wijken en in de bossen komen, waar mensen in bootjes slapen of tentjes hebben neergezet. Dat aantal neemt de laatste jaren enorm toe.”

Joy, vanuit ons jongerenpanel: “Het was een prachtige en boeiende bijeenkomst met tal van workshops. Volgens de CBS-cijfers zijn er 32.000 dakloze mensen in Nederland. Dit mag geen onmogelijke opgave zijn om op te lossen, toch?”

Meer informatie over dit initiatief op:

De parade tegen dakloosheid | 25 Mei 2023

Parade tegen dakloosheid
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!