Oud Politicus Hero Brinkman wil er alles aan doen om de 80 dak- en thuisloze migranten daklozen aan het werk te helpen. Zij zijn vaak het slachtoffer geworden van malafide uitzendbureaus waar werk en huisvesting aan elkaar gekoppeld zijn.

Problemen als verslaving spelen hier minder en deze mensen willen graag werken. Deze mensen kunnen tot 1 mei 2021 nog terecht bij het StayOkay hotel maar staan daarna op straat omdat de regels van de Lock down dan niet meer gelden. En dat betekent dat deze groep geen recht heeft op zorg en opvang. Om hen voor die tijd te helpen, wordt nu alles op alles gezet om de Oostblokkers aan een baan in de kassen of elders te helpen.

Straat Consulaat: we juichen het plan van Hero Brinkman toe. Het mooiste is als er straks zo min mogelijk mensen terug de straat op hoeven na 1 mei. Maar met alleen werk zijn we er nog niet. Er moet ook huisvesting komen en dat wordt nog een hele klus. Hero Brinkman is met zijn stichting nu een crowdfunding gestart. Voor deze groep mensen moet een oplossing komen voor de korte en langere termijn.

Lees het complete artikel over dit initiatief op de website van Omroepwest:

Oud-politicus Hero Brinkman helpt dakloze arbeidsmigranten terug aan een baan in kassen

Foto: Sebastiaan ter Burgderivative work: Huhbakker, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons