Ron en Fabiola: Onafhankelijke cliëntondersteuning Straat Consulaat

In 2018 is bij het Straat Consulaat het project Onafhankelijke cliëntondersteuning gestart. Er zijn twee projectleiders aangesteld die samen met een team van gemotiveerde vrijwilligers, veelal ervaringsdeskundigen, uitvoering gaan geven aan dit project. Fabiola de Zeeuw en Ron Staallekker hebben er veel zin in!

Wat is cliëntondersteuning?
Cliëntondersteuning is gratis, onafhankelijk en beschikbaar voor iedereen in Den Haag die vragen heeft over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding en financiën. Bij cliëntondersteuning staat jouw belang centraal. Dit is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het Straat Consulaat biedt deze ondersteuning aan dak- en thuislozen en aan mensen die kampen met een verslaving.

Wat doet een cliëntondersteuner nu precies?
De cliëntondersteuner geeft informatie en advies en helpt je om je vragen helder te krijgen en zoekt samen met jou naar oplossingen voor jouw problemen. Hij of zij ondersteunt bij het overleg met zorgaanbieders of bijvoorbeeld bij het aanvragen van WMO-zorg bij de gemeente.

Voor telefoon en email verwijzen wij u naar onze contact pagina.


Inloopspreekuur: drie keer per week

Wil je meer weten over de cliëntondersteuning of heb je zelf ondersteuning nodig loop dan eens binnen tijdens ons open inloopspreekuur. Elke maandag, dinsdag en donderdag van 13:30 uur tot 15:00 uur ben je van harte welkom.

Bekijk hier alle toekomstige data van het inloopspreekuur met adres en Google maps


De onderstaande flyers zijn  1500 × 2971 pixels per afbeelding en kunt u eventueel downloaden en uitprinten voor verdere verspreiding.


Video impressies geproduceerd door de Gemeente Den Haag

Diverse voorbeelden vanuit de praktijk in de onafhankelijk cliëntondersteuning.