Gisteren werd Straat Consulaat geïnterviewd door het onderzoeksinstituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) over onze ervaringen met dakloze arbeidsmigranten. Het doel van dit onderzoek is om oplossingsrichtingen te vinden voor preventie en het terugdringen van dakloosheid en verslaving onder Midden- en Oost-Europese arbeidsmigranten.

Wij hebben onze ervaringen gedeeld in een eerder verschenen rapportage van het Straat Consulaat: ‘Tweederangs Daklozen’. Tweederangs Daklozen omdat de overheid in Nederland een tweedeling heeft gemaakt tussen rechthebbende en niet-rechthebbende daklozen en dakloze arbeidsmigranten al te vaak automatisch onder niet-rechthebbenden worden geschaard. Wij pleiten er voor dat het rijk gemeentes faciliteert met financiële middelen om het mogelijk te maken om mensen op te vangen en zorg te bieden die zij nodig hebben om hun leven weer op de rails te krijgen. We kijken uit naar het verder verloop van het IVO onderzoek en de publicatie van de eindversie van het rapport in 2022.

Lees het verslag op de website van ivo.nl:

Onderzoek naar dakloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa: eerste resultaten

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Schrijf u in het mailchimp account van het Straat consulaat als u op de hoogte gehouden wil worden van de nieuwe blogposts, activiteiten, acties en eventuele nieuwsbrieven.