We zien een aantal vragen en onbegrip langskomen op Twitter over het sluiten van de Winterkouderegeling per vandaag aan de Schildershoek in Den Haag.

Er is ons in Den Haag inderdaad een permanente Winteropvang beloofd. Dit is de locatie het Lozerhof geworden. Deze is 4 november 2021 open gegaan en blijft tot 1 april 2022 open.

Hier zijn 160 bedden voor daklozen beschikbaar. Deze opvang was binnen een enkele dagen al vol. Er blijkt dus meer behoefte te zijn dan waarop was gerekend. Logischerwijs zou je op andere plekken in Den Haag extra plekken moeten creëren waar je de permanente Winteropvang volgens dezelfde regels uit kan breiden om iedereen op te vangen. Dit in lijn met de motie die in de Haagse Gemeenteraad is aangenomen hierover.

Wij snappen niet dat weer terug is gevallen op een Winterkouderegeling in de Schildershoek die open is bij koud weer en sluit als de temperatuur boven nul graden komt.

Wij willen dan ook voor iedereen permanente winteropvang en dat iedereen warm en droog de hele winter binnen kan zitten bij de Lozerhof, Schildershoek of desnoods nog een derde locatie. Maar het is aan de Gemeente Den Haag om dit te realiseren!