Straat Bakkie voor daklozen in Den Haag
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Wij zijn ontzettend trots op het Straat Bakkie, onze koffiebar verbonden aan het Straat Consulaat. Bij ons draait het niet alleen om koffie. We willen vooral een ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Met speciale aandacht voor dak- en thuisloze mensen die op zoek zijn naar advies of hulp.”

Thecla Walta

Bedrijfsleider Straat Bakkie

Ons toegewijde team

Onze barista’s en gastheren/-vrouwen zijn vrijwilligers met ervaringskennis en voelen een sterke band met onze bezoekers. Zij begrijpen de uitdagingen waarmee onze bezoekers geconfronteerd worden en willen hen een veilige en gastvrije plek bieden waar ze zich gehoord en begrepen voelen.

De Traditie van Caffè Sospesso 

Een van de bijzondere dingen die wij doen is het aanbieden van een Caffè Sospesso ; een uitgestelde koffie, een prachtige Italiaanse traditie uit Napels. Mensen die zich dit kunnen veroorloven, kopen een koffie voor iemand anders die het niet kan betalen. Zo bieden we bezoekers een warm drankje zonder zorgen, wat bijdraagt aan sterkere gemeenschapsbanden.   

Bij het Straat Bakkie serveren we diverse koffies en theeën. Elke kop is een donatie van €3,50 die direct naar het Straat Consulaat gaat, zodat we ons belangrijke werk kunnen blijven doen.

Een plek van verbinding 

Het Straat Bakkie is meer dan een koffiebar; het is een plek van solidariteit en ondersteuning. Samen werken we aan het creëren van een warme omgeving waar iedereen welkom is.  We nodigen je van harte uit om onderdeel te worden van onze bijzondere gemeenschap.  

Samen maken we van het Straat Bakkie een plek waar iedereen zich thuis voelt. 

Bezoek ons! We zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur 

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!