Het Straat Consulaat organiseerde dit jaar voor de vierde keer op rij, ‘Wie is de Chef’ de jaarlijkse Nieuwjaarsmaaltijd. ‘Wie is de chef’ is een wedstrijd waarin iedereen in groepjes een maaltijd bedenkt en bereid en vervolgens wordt beoordeeld door een kritische jury.

Hoe werkt het?
Na het vormen van een groepje met 2 of meer personen ontvangt elke persoon 3 euro. Het groepje bedenkt en maakt samen een gerecht. Het gerecht wordt al van te voren gemaakt en meegenomen naar buurthuis de Heldenhoek, waar het wordt opgediend ter presentatie voor de jury. Na afloop worden er twee prijzen uitgereikt namelijk voor de beste smaak en voor de mooiste presentatie.

Dit jaar was de diversiteit aan deelnemers groot
Medewerkers van een instelling, persoonlijk begeleiders, de receptie van STEK, dak- en thuislozen in alle leeftijden, boswachters, vriend, vriendin, familie en kinderen. Op de dag zelf en de dagen ervoor werd op verschillende plekken fanatiek gekookt bijvoorbeeld in de keuken van een daklozenopvang, thuis bij de boswachter en in de keuken van iemands nieuwe huis.
Elke groepje presenteerde het gerecht met een persoonlijk verhaal aan de jury. Dit maakte de taak voor de jury erg lastig. Na de beoordeling van de jury konden we van elkaars gerecht proeven en ons eigen oordeel vormen. We kijken terug op een geslaagde maaltijd met lekker eten en leuke mensen!