Gister hadden we, de Achterban 27+ van Straat Consulaat, de kans om als ‘Gast van de Raad’ meer inzicht te krijgen in de werking van de Haagse gemeenteraad in het stadhuis op het Spui. Aanvankelijk werden we hartelijk verwelkomd door de griffie en diverse gemeenteraadsleden. Vervolgens, onder het genot van koffie, thee en een Haagse Kakker, kregen we een uitgebreide uitleg over het gemeentebestuur, de werkwijze van de raad en het besluitvormingsproces.

Gast van de Raad Den Haag; onze ervaring

We deden mee met een interactieve kennisquiz, waarbij ‘petje op, petje af’ niet alleen vermakelijk, maar ook educatief was. Bovendien waren raadsleden Minke Hofstra (VVD), Caroline Verduin (D66) en Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag) beschikbaar om onze vragen te beantwoorden. Daar maakten de Achterbanners gretig gebruik van door ze het vuur na aan de schenen te leggen over de opvang voor dakloze mensen in de winter. Tenslotte mochten we op de publieke tribune van de raadszaal plaatsnemen, waar plaatsen voor ons waren gereserveerd, zodat we de raadsvergadering live konden volgen. Deze ervaring heeft ons veel geleerd over de taken en het werk van de gemeenteraad.

Wist je dat je raadsleden altijd kunt mailen, bellen of appen met wat er op je hart ligt? ‘Gast van de Raad’ wordt georganiseerd door de griffie, een afdeling die de gemeenteraad ondersteunt. Mocht je ook een keer ‘Gast van de Raad’ willen zijn dan kun je je hier aanmelden bij de griffie: Als gast van de raad aanmelden – Den Haag.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!