In het kader van donaties werven had onze webmaster een goed idee; “Ga is bij de Albert Heijn langs daar hebben ze altijd goede doelen waaraan mensen hun emballage (statiegeld) van de flessen en ook blikjes kunnen doneren aan een goed doel”. 

Zo gezegd zo gedaan: In de maand April was het Straat Consulaat aan de beurt om donaties te werven aan de emballage automaat. We maakten in goede samenwerking snel een mooie poster om er op te hangen en de actie ging van start. 

Wij willen alle lege flessen en blikjes donateurs bij de Elandstraat hartelijk bedanken want het leverde een mooi bedrag op van maar liefst 437,15 euro : -)  Als ik daar een calculatie op los laat, en dat is een ingewikkelde aangezien er flesjes van 0.10 cent zijn, 0,15 en 0.25cent heb ik er een schatting van gemaakt haha. In totaal zijn er ruim 2200 eenheden aan het Straat Consulaat gedoneerd, nogmaals bedankt inwoners van Den Haag! 

Dit alles heeft ons geïnspireerd om ook bij andere vestigingen van de Albert Heijn en andere supermarkten te gaan kijken of we allicht mee kunnen doen aan de emballage donatie acties. Dus komt u onze poster tegen bij het inleveren van uw flessen, bij het Straat Consulaat komt het de dakloze mensen ten goede en zullen wij het besteden aan tenten slaapzakken en andere noodhulpgoederen. 

Flessenactie Albert Heijn Elandstraat
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto David van Dam.