Woensdag 24 juni werd de directeur van het Straat Consulaat Elly Burgering onderscheiden met een stadsspeld. Wethouder Bert van Alphen kwam deze uitreiken op haar afscheidsfeest. Een bijzondere verassing voor haar jarenlange inzet voor de dak- en thuislozen in Den Haag. Elly gaat vanaf 1 juli 2020 genieten van een welverdiend pensioen.

Elly kwam in 2006 in dienst bij het Straat Consulaat. Zij verzamelde een groep enthousiaste vrijwilligers om haar heen, die zichzelf de Achterban noemen. Want mensen die zelf dakloos zijn en gebruik maken van de nachtopvang kunnen veel beter zelf vertellen wat er beter kan voor de daklozen in Den Haag. Elly is voor veel mensen een steun geweest in een periode waarin het moeilijk met hen ging. Diverse projecten zijn de afgelopen jaren opgezet om het voor de dak- en thuislozen beter te maken. Andere successen zijn bijvoorbeeld de 16 moties die zijn genomen door de gemeenteraad in 2017 waarop het 10 puntenplan van de wethouder is gebaseerd.

Haar jarenlange inzet werd beloond met de uitreiking van de stadspenning. Een persoon komt voor een stadsspeld in aanmerking als ze goed bekend staan in de stad en zich hebben ingezet voor de Haagse samenleving.

Het Straat Consulaat is dankbaar voor haar jarenlange inzet voor de dak- en thuislozen in Den Haag. Het team, de vrijwilligers en veel van onze bezoekers zullen Elly missen. Voor Elly hopen we dat ze gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Directeur Elly Burgering beloond met stadsspeld