In Den Haag staan duizenden panden langdurig leeg, terwijl het aantal dakloze mensen blijft stijgen. Dit onrecht willen we bij Straat Consulaat niet langer accepteren. Daarom hebben we de “Geef Den Haag een Thuis Award” gelanceerd, waarin we aandacht vragen voor de meest opvallende leegstaande panden in onze stad. Met deze campagne hopen we meer bewustwording te creëren en oplossingen te stimuleren voor de schrijnende wooncrisis.

Tot nu toe hebben we al een indrukwekkend aantal stemmen verzameld. In dit artikel belichten we één van de vijf genomineerde panden: de panden naast het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat 25-27.

Stem hier op jouw favoriete pand en help ons de leegstand om te zetten in huisvesting voor dakloze mensen.

Leegstaande Politiepanden aan de Jan Hendrikstraat: ergernis en onbegrip

Naast het politiebureau Jan Hendrikstraat bevinden zich een aantal leegstaande panden op de nummers 25 en 27. Deze zijn sinds 2008 eigendom van de Nationale Politie en staan leeg sinds 2001. Volgens de politie zijn de panden deels in gebruik voor opslag. De etalages zijn gevuld met reclame voor het Mauritshuis. Enige jaren geleden is er asbest verwijderd en zijn delen van het interieur gesloopt, waaronder plafond, lichte scheidings- en voorzetwanden, vaste werkbanken en tafels, tegelwerk, keukenblok en toilet. De gemeente beloofde in 2023 om met de politie overleg te voeren over het gebruik van deze en eventuele andere panden en om de mogelijkheden te verkennen of bewoning mogelijk is. De politie heeft verklaard bezig te zijn met een onderzoek naar de optimalisatie van de huisvesting van meerdere politiepanden in Den Haag.

De lange leegstand van deze panden wekt veel ergernis op bij dakloze mensen. Zo bekeurt de politie regelmatig mensen die geen dak boven hun hoofd hebben wegens buiten slapen. Dat is wrang als je zelf panden leeg laat staan.

Bronvermelding
Alle informatie die we delen in bovenstaand artikel hebben we verkregen dankzij raadpleging van openbare informatie.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!