Maandag leek het even alsof een hoop dakloze mensen tegelijkertijd jarig waren op straat. Of eigenlijk allemaal. Het begon allemaal twee maanden geleden toen Jolande, de onvermoeibare kracht achter Stichting de Vriend, een video op YouTube tegenkwam.

In Amerika had een YouTuber een dakloze man verrast met een cadeau. “Gefeliciteerd met je verjaardag,” zei hij, waarop de man verbaasd antwoordde dat hij niet jarig was. De YouTuber reageerde: “Maar één keer per jaar ben je dat wel, en ik wil je graag dit cadeau geven.” De man kon zijn geluk niet op.

Jolande was diep geraakt en bedacht; “Dat gaan wij ook doen. We plannen een datum en vieren de verjaardag van al onze dakloze vrienden tegelijk en met elkaar.”

Afgelopen maandag was het zover en uiteraard zijn wij vanuit het Straat Consulaat ook even langs geweest om ‘mee te feesten’. We kwamen op de Koekamp, waar het vol hing met slingers en ballonnen. Een bijzonder grote groep vrijwilligers stond klaar om er een knalfeest van te maken. Naast een uitgebreid buffet met overheerlijke saté, was er een popcorn machine en dessertbuffet met verschillende taarten en desserts.

Natuurlijk horen er bij een verjaardag cadeaus. Eén voor één liepen de mensen over een rode loper om hun cadeau op te halen. Ze kregen allemaal een lampje met een dynamo, echt een top cadeau voor wie op straat moet overleven zonder toegang tot elektriciteit. Slechts tien seconden opwinden zorgt al voor een half uur licht!

Daarnaast kregen ze allemaal een mooie, handgeschreven kaart met de volgende tekst:

Je bent waardevol, Je bent geliefd, Jezus houdt van je, En wij ook.

Aan de lieve mensen van Stichting de Vriend willen we zeggen: wij zijn blij met jullie! Jullie mogen er ook zeker zijn! Bedankt voor alle zorg voor de mensen, bedankt voor het geweldige feest. We weten zeker dat iedereen zich maandag jarig heeft gevoeld!

Geschreven door Jeroen Melchior, Outreachend medewerker

daklozen verjaardag
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!