Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zover, de vrouwenverwendag 2014. Dakloze vrouwen en vrouwen vanuit de opvang kwamen vanaf negen uur aan, om op die dag van top tot teen verwend te worden.

Bij binnenkomst kregen zij een mooi gekleurde handdoek aangereikt, waarna zij feestelijk werden verwelkomd met koffie en gebak. Mannen waren die dag niet welkom. Voor Bas de oppas werd een uitzondering gemaakt. Hij was aanwezig om de diverse hand en span diensten uit te voeren. Om tien uur deed Joy Falkena het openingswoord, met daarin een duidelijke uitleg over de workshops die er die dag te doen waren. Het was een drukte van jewelste op de gang waar de haren gewassen, geknipt en geföhnd werden.

Voor de vrouwen die moesten wachten tot ze aan de beurt waren bij de kapper, was er in de ruimte ernaast een workshop sieraden maken. In de crearuimte konden ze hun eigen tatoeage ontwerpen, die later met henna kon worden gezet. Ook de visagie en manicuren werden druk bezocht. In twee kantoorruimtes waren bureaus omgetoverd tot rustgevende bedden voor de reiki. Hier konden vrouwen heerlijk ontspannen en hun energie opladen. In een gang stonden teiltjes met warm water klaar, voor de vrouwen die verwacht werden bij de pedicures. Ook bij Pakkie Deftig was het druk met het passen van kleding, schoenen en sjaals. De dames verlieten met tassen vol kleding de workshopruimte.

Maar aan alle verwennerijen komt een eind. Met een glas bubbels in hun hand werden er nog kort verhalen uitgewisseld over de verschillende workshops en de heerlijke lunch. Bij de uitgang kregen alle vrouwen tot slot een goed gevulde verwentas mee. We kunnen spreken van een geslaagde dag.

Loes Smits