Na de beveiliging kwamen we in de centrale hal, waar we enkele minuutjes zaten te wachten op de secretaresse van Manja Smits, die ons zou rondleiden door het gebouw met haar collega. Eerst kregen we in een vergaderzaal een video van 15 min. te zien over de politiek, van begin tot eind, wat gebeurt er met je stem,  waarin politieke begrippen wat meer aan het licht kwamen.

We kregen tijdens het lopen naar de Tweede Kamer vrijwel onmiddellijk aanvullende informatie   over allerlei onderwerpen, van kunst tot geschiedenis, politiek, etc.

In de Tweede kamer was de informatie meer gericht op de politiek, maar ook op de verlichting en het gebouw zelf, waarom het in de Tweede Kamer altijd dezelfde temperatuur en lichtval had, om zo geen grote beslissingen te beïnvloeden,  dus ik was persoonlijk erg blij met de rondleiding.

Er was bijvoorbeeld een kamer die uit Engeland per schip naar Nederland is gebracht, daar lagen alle verslagen uit de Tweede Kamer, en dat ging terug tot wel 1400- nog wat, en je kon er de oude boekengeur ruiken in een Chinees Draken-interieur, het was heel mooi om te zien.

Hierna kregen we in een van de vergaderzalen een gesprek met  SP-kamerlid Manja Smits, die vertelde wat haar werk nou inhield, wat ook heel informatief was, ik heb er erg veel van kunnen leren. Hierna konden we wat drinken en broodjes eten, aanvullende vragen stellen, dus in het kort:

Ik vond het helemaal top.

Kiem Belhai