Op vrijdag 12 december is het alweer de elfde keer dat A Meezing Kerst plaatsvindt in de Grote Kerk in het centrum van Den Haag. Het Philharmonisch Koor Hagacantare en het Gemengd koor HagaSonare brengen nationale en internationale kerstliederen. Ruim 600 ouderen met hun begeleiders, waarvan circa 150 ouderen in een rolstoel, bezoeken dit evenement. Hier wordt al ruim tevoren naar uitgekeken.

En alweer voor de derde keer helpt een flinke groep Achterbanners de vrijwilligers van de Boodschappen Begeleidings Dienst  om dit evenement goed te laten verlopen. De bezoekers worden opgevangen en naar hun plek begeleid, de vrijwilligers beantwoorden vragen en ondersteunen de bezoekers, er wordt een drankje en later op de middag roggebrood met spek geserveerd. Tot slot van deze middag worden de bezoekers weer naar de bussen begeleid en wordt de kerk weer opgeruimd.

Straat Consulaat is trots op haar vrijwilligers, die dit ieder jaar weer met veel plezier doen. Cees: “ik weet wat het is om hulp nodig te hebben en vind het geweldig dat ik nu zelf kan helpen. De kerk is prachtig versierd en je ziet de mensen genieten. Daar geniet ik zelf ook van, dat is fantastisch toch?”