Donderdag 9 september jl. ontving Abdul Wahab het Haags Jeugdlintje, voor zijn vrijwilligerswerk in onze stad. Abdul heeft zich afgelopen 1,5 jaar tomeloos ingezet om de opvang voor dak- en thuislozen jongens te verbeteren. Mede dankzij Abdul hebben daklozen jongens tussen de 18 – 23 jaar, 24-uurs opvang in plaats van alleen nachtopvang en is de jongensopvang verhuisd naar een beter pand met tweepersoons kamers. Voorheen sliepen de jongens in slaapzalen van 10 personen, wat de nachtrust geen goed deed. 

Jaarlijks worden op Koningsdag lintjes uitgereikt aan mensen die een bijzondere (vrijwillige) prestatie hebben gedaan voor de samenleving. In Den Haag reikt de gemeente ook lintjes uit aan kinderen en jongeren dien zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad. Door Corona werd de uitreiking dit jaar uitgesteld. Abdul is voorgedragen voor een lintje en een officiële jury heeft alle aanmeldingen beoordeeld.

Burgemeester van Zanen reikte 23 lintjes uit in de mooie zaal van het Diligentia theater. Abdul pakte tijdens de uitreiking het woord en riep op om nooit op te geven en beloofde te blijven strijden voor een dakloos-vrij Nederland.

Abdul bedankt voor je belangrijke taak als belangenbehartiger in onze stad en we zijn trots op je verdiende lintje!