Vandaag, donderdag 13 augustus 2020 zijn we gestart met een groep nieuwe vrijwilligers voor de Achterban Team vergadering. Achterban vrijwilligers zetten zich in voor de belangen van daklozen en verslaafden. Voor het Straat Consulaat is het belangrijk om dit samen te doen met haar achterban die recente ervaring hebben. Dit omdat wij (Straat Consulaat) niet willen bedenken wat goed is voor de mensen, maar dit aan de mensen zelf vragen.

Op de eerste vergadering stonden met name kennis maken met elkaar, dromen en brainstormen over wat er allemaal mogelijk is voor vrijwilligers bij het Straat Consulaat centraal. Dit deden we aan de hand van de enthousiaste verhalen van de medewerkers, met voorbeelden van acties uit het verleden.

Denktank in wording

Wat we de komende tijd gaan doen is een “denktank” met elkaar vormen. We komen hiervoor elke twee weken bij elkaar. Zo gaan we leuke projecten en acties bedenken samenhangend met de thema’s die actueel zijn en waar onze achterban vrijwilligers zich momenteel druk over maken bij het Straat Consulaat.

Enkele reacties van de splinternieuwe deelnemers:

“Ik hou hier echt een goed gevoel aan over”

“Bedankt dat ik mocht komen”

“Ik voelde me erg welkom bij jullie”

Kortom zowel de vrijwilligers als de medewerkers kijken terug op een geslaagde eerste “ontmoeting”. Laten we hopen dat we mooie resultaten met elkaar gaan boeken in de toekomst.

Tot de volgende vergadering op donderdag 27 Augustus 2020.