De Achterban jongeren brachten donderdag 12 november een zak oliebollen naar het stadhuis. Zij wilden de wethouder Bert van Alpen en zijn team graag bedanken voor de inzet afgelopen tijd. Vorige week vrijdag werd bekend dat de jongensopvang geen nachtopvang meer is, maar structureel 24-uursopvang is geworden.

Een resultaat dat het verschil maakt voor 18 jongens. Normaal gesproken moesten zij dagelijks de opvang om 8.00 uur verlaten. Abdul, vertegenwoordiger van de jongens in de opvang, overhandigde de zak oliebollen aan de wethouder. Hij had dit weekend heerlijk uitgeslapen en ook voor de rest van de jongens in de opvang geeft dit rust.

Abdul: “De sfeer is nu veel beter”. Ook voor de meisjes was er goed nieuws, daar kregen ze er vijf extra crisisplekken bij in de opvang. Een resultaat waar Fatima, die de opvang regelmatig bezoekt, heel blij mee is. Fatima: “Dagelijks werd de opvang gebeld en moesten zij ‘nee’ verkopen voor een bed”.

De wethouder nam de tijd om rustig bij te praten met Fatima en Abdul. De Achterban jongeren zijn blij met de manier waarop ze betrokken worden in het beleid en hopen dit komende jaren op deze manier voort te zetten. Beleid maken door de mensen erbij te betrekken die daar gebruik van maken werkt!