Vrijdag 13 december werd er voor de 10e keer in de Grote Kerk in Den Haag het A Meezing Kerst gehouden. Net als vorig jaar wilde een aantal vrijwilligers van De Achterban zich inzetten voor de ouderen.
Het was een koude middag, maar wel hartverwarmend om te zien hoeveel touringcars met ouderen stopten bij de ingang van de kerk. Met scootmobiel, rollator of lopend werden de ouderen door de vele vrijwilligers naar hun zitplaats in de kerk gebracht. Een van de kerstbomen, die prachtig versierd waren, werd geschonken door de Telegraaf.
Nadat alle plaatsen waren ingenomen kon de wethouder van jeugd, welzijn en sport, de heer Karsten Klein een welkomstwoord uitspreken. Hij vertelde dat dit de tiende editie betrof en dat hij hoopt dat dit nog vele jaren zal kunnen doorgaan.

Samen met de koren Hagacantare en HagaSonare, het Piërre d’Or koperensemble, de sopraan Marijke Groenendaal en de organist Aart de Kort begonnen we onder leiding van Dirigent Danny Notenboom aan een sfeervolle middag.
Volop werd er meegezongen met het koor, door de oude en jonge mensen. Na een uur werden er drankjes rondgebracht en uitgedeeld. Daarna konden we nog een uur lang genieten van het koor en de sopraan die zo hoog kon zingen, dat ik even bang was dat de grote ramen zouden springen. Om 17:00 uur werd de erwtensoep en roggebrood uitgedeeld wat welkom was, want van het zingen krijg je honger.

Inmiddels stonden buiten de touringcars te wachten op de ouderen die nog aan het genieten waren van de soep. Dan is het tijd om afscheid te nemen en de mensen te begeleiden naar de bussen. Doordat alle begeleiders en vrijwilligers zich inzetten om de mensen naar de juiste bus te brengen, konden we afscheid nemen van de mensen die hopen er volgend jaar weer bij te kunnen zijn.

Dit alles werd mogelijk gemaakt en ondersteund door de Boodschappen Begeleidings Dienst (BBD). Want zonder ondersteuning zou deze samenzang niet plaats kunnen vinden. Zij werden weer geholpen door vele vrijwilligers en natuurlijk de catering.

Lo Krijger, Eve Bardin,Ronald Warnik en Loes Smits van De Achterban vonden het een geweldige dag om zo ouderen te helpen die enorm hebben genoten van deze geweldige middag.

Loes Smits