Zondag 19 juli berichte Omroep West dat de ondernemers aan het Anna van Buerenplein overlast ervaren van dak-, en thuislozen en drugsgebruikers. De ondernemer heeft de afgelopen periode hiervoor beveiligers ingehuurd die ze wegsturen naar de andere kant van het station. Na een uurtje keren de daklozen weer terug en dit blijkt dus geen oplossing te zijn.

Den Haag FM interviewde hier de ondernemer, Groep de Mos en het Straat Consulaat over.

Straat Consulaat: De overlast is heel vervelend voor de ondernemers, dit begrijpt het Straat Consulaat heel goed. Het is triest dat mensen hun behoefte moeten doen op straat en hun tanden moeten poetsen bij een fonteintje. Dit zouden zij ook veel liever binnen doen. Helaas is er door het aanhoudend woning tekort, het gebrek aan plekken voor beschermd- en begeleid wonen en de bezuiniging in de GGZ, een groeiende wachtlijst voor een basisvoorziening als nachtopvang. Dit betekend dat je soms maanden moet wachten op een slaapplaats binnen! Wat we hier zien is nog maar het topje van de ijsberg. Er zijn jongeren, gezinnen, vrouwen en mensen die hun baan zijn kwijt geraakt op straat en het aantal neemt toe. We maken ons grote zorgen over de toekomst.

Het lijkt Straat Consulaat een goed idee als de wethouders wonen, beschermd wonen en maatschappelijke opvang met z’n drieën om de tafel gaan zitten, voor een masterplan en dit probleem op te lossen, onder regie van de nieuwe burgemeester.

Onderstaand kan men een radio interview beluisteren van 22 juli 2020. 
Aan het woord is Joy Falkena in de uitzending van Rob’s tussendoortje met Rob Kemperman op DenHaagFM. Rob heeft eerder een interview gehouden met Ralph Sluis van Hart voor Den Haag. Rob wil graag meer horen over de situatie van dak- en thuislozen en welke ideeën het Straat Consulaat heeft om de situatie van dak- en thuislozen te verbeteren zodat er minder overlast op straat is.