Op donderdag 12 september jl. organiseerde het Haags Verhaal samen met het Straat Consulaat een bijeenkomst in de stad. Het Haags Verhaal is een stichting die er werk van maakt om verschillende groepen, die anders niet met elkaar in contact zouden komen, bij elkaar te brengen. Voorbeelden hiervan uit het verleden zijn o.a. het Vadercentrum uit de Schilderswijk met Sociëteit de Witte of Taekwondo-vereniging Arrad met boksschool Haagse Directe.

Nu was het tijd voor de editie; Straat Consulaat ontmoet Vastgoed Sociëteit Haaglanden. Van beide partijen was er één persoon die zijn levensverhaal vertelde aan de hand van foto’s.

Vanuit het Straat Consulaat vertelde Tamara haar verhaal. Over haar jeugd, hoe ze als kind was, maar ook hoe ze dakloos is geworden en hoe ze er weer bovenop is gekomen. Mark van vastgoed sociëteit Haaglanden vertelde daarna zijn levensverhaal, in wat voor gezin hij is opgegroeid en dat hij graag architect had willen worden. Ook hij had een weg met een aantal hobbels, waardoor hij uiteindelijk verder gegaan is in het vastgoed.

Ze vertelden allebei hoe ze tegen de stad aan kijken, wat dat voor hen betekent. Zo vertelde Tamara over de Brug waar ze regelmatig was en haar rust vond. En vertelde Mark dat hij zoveel mogelijk probeert om afdakjes te mijden als er een project ontwikkeld wordt om overlast door schuilende mensen te voorkomen.

Aan het einde was er ruimte voor goede gesprekken en ontmoetingen. Uiteindelijk gaat het er om dat je elkaar leert kennen, waardoor je bewuster wordt van de beslissingen die je neemt.

Wat een fantastisch initiatief het Haags Verhaal, bedankt, we hebben er van genoten.