Burgemeester Jan van Zanen is sinds deze week ambassadeur van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam. Het ambassadeurschap werd bezegeld op het stadhuis. “Het is een eer,” aldus de burgemeester van Den Haag, die ook in Utrecht nauw verbonden was bij de lokale Straatnieuws. Van Zanen: “Het is een mooi initiatief, zo kunnen we aandacht geven aan een vaak vergeten groep mensen.”

Naast Jan van Zanen, is burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb, ook ambassadeur van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam. In de tijd dat Pauline Krikke burgemeester van Den Haag was, was zij aan Straatnieuws verbonden als beschermvrouwe. Daarvoor is Jozias van Aartsen ambassadeur van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam geweest.

Krant met een hart

Mensen helpen zichzelf te helpen, is het principe van Straatnieuws: een krant met een hart. Straatnieuws werd in december 1996 opgericht om dak- en thuislozen uit Den Haag en omgeving de kans te geven om op een eerlijke manier een boterham te verdienen: niet stelen of bedelen. Inmiddels is Straatnieuws gericht op zowel Rotterdam als Den Haag en biedt het tientallen verkopers een bescheiden inkomen en een zinvolle dagbesteding.

Om de krant te mogen verkopen moet de verkoper een, door het Straatnieuws uitgereikt, persoonlijk pasje hebben met de juiste geldigheidsperiode.

Op de foto is voorzitter van stichting Haags Straatnieuws, Marieke Bolle (links), te zien, burgemeester Jan van Zanen en fotograaf Henriëtte Guest, die al sinds 1997 als freelancefotograaf voor Straatnieuws Den Haag/Rotterdam werkt.