Zestig dak- en thuislozen die vanwege de zomervakantie uit hotels in Den Haag en Scheveningen moesten worden opgevangen in een hotel in Rijswijk. Raadsleden zijn kwaad dat ze dat in een mailtje te horen kregen. ‘Alles wat er gebeurt op Rijswijks grondgebied moet de gemeenteraad weten’.

,,Mensen in Rijswijk dromen ook van een hotelovernachting’’, zegt Marc Weterings, fractievoorzitter van Rijswijks Belang. ,,Met een mooie badjas op de kamer en drie keer per dag eten. Opvangen van schrijnende gevallen sta ik helemaal achter, maar zo krijg je een vertekend beeld. Zijn er geen lege sporthallen?”

Straat Consulaat: Wat fijn dat in Rijswijk een hotel is gevonden waarin mensen die anders op straat waren gezet nu onderdak hebben. Alle mensen hebben recht op huisvesting en opvang is een basisrecht. Waarom moeten dakloze mensen in sporthallen worden opgevangen en mogen zij niet zoals ieder ander in een hotel verblijven? Zijn zij een ander soort mensen voor wie een veldbedje in een sporthal goed genoeg is? Waarom mensen die dakloos zijn uitsluiten? Mensen zoals jij en ik…..

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Boosheid om Haagse daklozen in Rijswijks hotel: ‘Zijn er geen lege sporthallen?’