• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Afgelopen dinsdag hebben we met het Straat Consulaat deelgenomen aan de Summerschool van het IPW (Instituut voor Publieke Waarden). Ons doel? De kracht van betekenisvolle participatie delen en inspireren hoe dak- en thuisloze mensen daadwerkelijk kunnen meepraten in het vormgeven van beleid.

Tijdens dit evenement deelden we onze inzichten over hoe we mensen op een betekenisvolle manier kunnen betrekken bij het beleidsvormingsproces. We geloven dat er geen beleid gemaakt kan worden, zonder daar de mensen bij te betrekken die daar gebruik van maken of hebben gemaakt.

In de middag gingen we aan de slag in diverse groepen, elk bestaande uit vertegenwoordigers van gemeenten en landelijke instanties. Onze gezamenlijke missie: innovatieve oplossingen bedenken om dakloosheid te bestrijden. Het uitgangspunt van het Straat Consulaat is om dakloosheid te zien als een huisvestingsprobleem en een oplosbaar vraagstuk.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!